Ja tässä tulee siis nää kuuluisat kootut selitykset ;)

Pieniä vireenhallinta ongelmia ollut koko EVL:n. Muuten voisi sanoa, että koira suorittaa liikkeet yksikseen ja viriteltynä. Vauhdikkaiden ja rauhallisten liikkeiden peräkkäin tekeminen tuottaa välillä treeneissäkin ongelmia...ja nyt siis on yritetty treenata, miten Huu saadaan laskettua esim. noutojen jälkeen tunnari/kauko-vireeseen. Vaikeaa on. Mutta treenejäkin kiireen takia normaalia säälittävää vielä vähemmän.

1067667.jpg  kuva ei ole kylläkään Pieksämäeltä, mutta toi pelkkä jaaritus tuntu niin puuduttavalta, niin lisäsin tän piristykseks... (luulisin että Liedosta)

Otus on alkukisasta (varmaan ohjaajan epävarmuuden takia) huonosti keskittyvä ja paranee kisan loppua kohden (kun oma jännitys laukeaa). Viime kisan himpun liian matalan vireen (ohjaaja krampissa)--> ja siitä seuranneen kökön fiiliksen takia tänään lähdettiin hupsuttelu- fiiliksellä kisaamaan. Päätin, että kävi miten kävi, menen hymyillen kehään ja tulen hymyillen ulos. Se onnistui ;) Koira olikin jo alkukisasta ihan hyvin mukana, mitä nyt seuraamisessa intoilun takia perusasennoista jotkut jäivät vinoiksi ja seuraamisasento oli lievästi poikittava. Liikkeet menivät ohjattuun asti ihan mallikkaasti.

Ensimmäisenä koirana luokassa...liikkurin pienten säätöjen takia, ei liike alkanut/sujunut ihan kaavan mukaan ;) Mutta siihen se ei kaatunut... vaan kehäasetteluun, jossa ei olla koskaan ohjattua treenattu.  Merkille lähetys oli ruudun vierestä. Tietenkin arvottuna ruudun puoleinen kapula. Eli minä seison ruudun vieressä,  koira merkillä ja huitaisen ohjauskäskyn suoraan sivulle (niinkun tapana on). Sillä samaisella hetkellä tajuntaan muistuu jo pidemmän aikaa treenatut ns. kutsuruudun versiot, jossa koira merkillä ja minä ruudun vieressä... no arvaahan sen miten siinä kävi...koira ruudussa. Kun en sanonut mitään Hupi äkkäs kapulat ja rientää tuhatta keskimmäistä kohti, minä huudan seis. H pysähtyy ja mitä minä teen...no ohjaan sen samalla lailla uudelleen ruutuun!!!?! Siitä käsken merkille ja koitan saada sen kapulalle (vähemmän sivulle suuntautuvalla käsimekillä) siinä epäonnistuen... ja haetaan juosten yhdessä se kapula. Tuloksena 0, mutta ihan hyvä mieli, että pokkana sinkosin hakemaan kapulaa koiran kanssa, enkä jättänyt sitä epävarmuuteen.

Ollaan treenattu kyllä niin että ruutu on kapuloiden takana ja sivuilla, mutta eipä taas blondiin päähän ole tullut ajatusta tuosta versiosta. Ja nyt on ohjattua harjoiteltu sen verran, että voisin väittää, että se olisi toiseen suuntaan onnistunut... arpaonni ei suosinut huonosti valmistautunutta =( Ja sitten vielä nuo ihan samalla asetelmalla tehdyt ruututreenit...ei voi kyllä syyttää koiraa (kuunnellahan se voisi tarkemmin käskyjä, mutta se on treenin alla).

Korkean vireen takia tunnari myös 0. Koiralla noutoajatus päässä. Keskittyminen myös 0.
Kaukot samasta syystä rauhattomat (tekniikka seiso-istu vaihdossa huono).

Tässä siis saldo:

Istuminen: 10
Makuu:    (ei mennyt ekalla maahan. Selittämätön tekijä. Enkä aijo antaa ajatustakaan sille.)
Seuraaminen: 8,5   (vinot perusasennot/huono "täpinä"-asento)
Idari: 9   (seisomisessa rintamasuunta vino)
Luoksetulo: 9   (tuomarin mielestä ennakoi pysähtymistä. Musta ei, mutta maahanmeno ruma. Siitä tuomarilla ei huomautettavaa ;))
Ruutu: 9   (1 lisäkäsky, jäi ihmettelemään kuprulla olevia kuormaliinoja ja varmistin)
Ohjattu: 0
Metalli: 9,5   (palautus vino)
Tunnari: 0
Kaukkarit: 7,5   (1 vaihto ruma, 15cm eteenpäin)

=229p.

Summa summarum: tosi hyvä fiilis. Koiralla oli kivaa ja se ei näyttänyt merkkejä epävarmuudesta.  Jopa ohjaajallakin aika-ajoin. Tuomari piti tekemisestä ja ehdotti että oli niin kiva suoritus muuten, että rahalla sen voisi muuttaa 1:s tulokseen. Tuomarilla ei korttihöylää mukana ja tilillä ei vaan tainnut olla niin paljon rahaa, joten jäädään odottelemaan seuraavaa kisaa ;)

Diagnoosi: Suoritusvarmuus puuttuu niin koiralta kun ohjaajaltakin. Kunhan saadaan vire hallintaan ni sitte kyllä näytetään...

1062316.jpg  Hupi had 2.prize from obedience with 2 unfortunate 0:s. From retrieve with direction and scent and retrieve. She was little bit too exited and didn´t concentratere as well as she could have. But we had fun in the competition, and referee liked her touch ;)