Janakkalan kisa oli ja meni...pieni ja lämminhenkinen kisa, kaunis päivä ja ykkös tulos...mikä sen mukavampaa ;) Julialla oli kamera mukana, joten varmaan jotain kivoja kuviakin kisoista on, kunhan ne saan, niin laitan tänne...

Kisa aloitettiin idarilla ja koira oli ihan kuutamolla... kyttäsi idarin merkkejä, ja seuraaminen...no sitä ei seisomisen ja istumisen yhteydessä paljoa nähty ;) Mukana se kyllä tuli. Sen seuraksena seisominen ihan poikittain ja oli se kai vielä jonkun askeleenkin hämmennyksissään ottanut. Mutta istui kuitenkin...hyvä Hupi! Maahan menossa oli jo seuraamistakin ja se sujui mallikkaasti. Seuraaminen oli NÄLKÄVUODEN pituinen ja kaavio lähti ruutua kohden...koira alkupätkän AIVAN päiväkävelyllä. Alkuvirittelyt kontaktin ottoon ei oikein purrut, kun kehässä oli niin paljon muuta kivaa katsottavaa, kuten ruutu, luoksetulon merkit, tuomari ja liikkeenohjaajakin. Joitain pätkiä seurasi ihan mallikkaasti, mutta huonossa vireessä. Muut liikkeet suoritti hyvässä vireessä, mutta nuo seuraamiset oli kyllä riman alituksia... *häpeää*.  Ohjattu oli yllätys... siitä on kauan, kun viimeksi ryysännyt suoraa kapuloille. Suusta pääsi paniikissa vaan "HEI" ja onneksi koira pysähtyi. Siitä uudelleen merkille ja hienosti liike loppuun. Tunnariin tosi tyytyväinen, haisteli hyvin, eikä närppinyt, eikä edes tökkinyt muita, jee ;) Vaikka ykkönen tuli, oli koira huomattavasti paremmassa vireessä SM-kisoissa. Nyt sen keskittyminen oli taas jossain ihan muualla. No mutta ykkönen on ykkönen ;)

1649841.jpg


Tässä saldo:

Istuminen: 10   (ei mainittavaa)
Makuu: 10    (pään käänsi maassa piilolle päin ja takaisin suoraksi kun saavuin takaisin)
Seuraaminen: 8   (hetkellisesti aivan hukassa)
Idari: 7,5  (teki kaikki vaihdot, seuraaminen AIVAN hukassa)
Luoksetulo: 10   (molemmat asennot alle oman tason, mutta tuomari piti ;))
Ruutu: 9   (liikkurin käskystä nosti pyllyä)
Ohjattu: (mikä merkki? Ryysäsi suoraa kapulalle, siitä lennossa sitten uudelleen merkille ja oma)
Metalli: 9,5   (vino luovutus)
Tunnari: 9,5   (en innostukseltani muista olisko luovutus ollut vino ;))
Kaukkarit: 8,5   (liikkui 10cm eteenpäin, en tiedä missä vaihdoissa)

=284,5p. 1:s tulos ja 1.sija

Summa summarum: koiran kontakti hukassa...

Diagnoosi:
liian vähän perus treeniä. Kontaktia täytynee taas ruveta hinkkaamaan häirittynä, kun tuntuu, että otus soveltaa taas vähän omiaan ja havainnoi kehässä vähän liikaa ;) Kun keskittyminen herpaantuu alkaa säveltäminen... Idaria täytyy taas ruveta tekemään ensimmäisenä liikkeenä, kun silloin tuntuu, että koiraa hämmentää aloituksessa edessä oleva merkki, eikä seuraaminen lähde käyntiin, vaan kontaktia pidetään merkkiin, eikä ohjaajaan. Perusasentoja kapula suussa täytynee taas muistutella.