Tanaan astutettiin taas ja kaikki kavi jarin nopeasti ja tehokkaasti ;) Olivat jumissa n.20 min...eli kyllastymiseen asti. Huomenna aamulla elukkatohtori tulee taas ottamaan verta ja toivottavasti vihoviimeisen kerran. Jos lukema nayttaa jo lahelle 8:aa, lahto toivottavasti keskiviikkona (jos mahdutaan koneeseen). Jos ei, sitten perjantaina. Alkaa olla jo aika tuskaisaa ja halu kotiin lahtoon senkun kasvaa. Vaikkakin taalla on hyvat oltavat, on aina jotenkin tylsaa pyoria toisten nurkissa. Olen kuitenkin tervetullut jaamaan niin pitkaksi aikaa kun tarve vaatii.

Reissussa ollessa sita jotenkin aina tajuaa, miten fantastisen toimiva oma koira on... Hupi on ollut kun kotonaan ensiaskelluksesta asti. Se puuhaa kovasti, niinkun luonteeseen kuuluu ja on aiheuttanut ihmetysta, miten noin vilkas koira voi olla samalla noin hallittu ;) Mutta niinkuin sanottu, satun omistamaan jarin jarkevan ja jokapaikkaan sopeutuvan koiran. Gerard on yrittanyt ehdotella, josko H jaisikin tanne ja han lahettaisi vaan pennut, kun ne syntyy... on haltioissaan, kun koiralle ei tarvitse sanoa/nayttaa kun kerran. H osaa nakojaan sujuvasti myos Englantia. Toimii ihan yhta hyvin arkielamassa Englannilla ja muillakin paikallisilla kielilla. Tassa tuli taas kerran todistettua kuinka vahan ne kuuntelee sanoja. Elekieli lienee se juttu. Vaikkakin on taalla opiskeltu suomeksikin joitain peruskaskyja H:ta varten, mutta niin eksoottisesti lausuttuna voisivat yhta hyvin olla jotain muuta kielta ;) Mutta hyvin nayttaa toimivan. Gerard on myos jarin innostunut tekemaan H:n kanssa temppuja iltaisin ;)

Tanaan oltiin Belgian bordercollieklubilla ja paimennuksen sijaan olikin ohjelmassa tottelevaisuuskisat. Hihkuin innosta videokamera valmiina, kunnes tajusin, ettei Belgiassa ole kaytossa kansainvalisia saantoja ja koko tottelevaisuuskoulutus on lahinna koiratanssin alimman luokan, bh-kokeen kaupunkiosuuden, agilityn mollien ja sirkuksen sekoitusta!!! Aivan kasittamatonta touhua. Luokka sisalsi muunmuassa: matalia hyppyesteita (minka yli koiran piti kavella),  pienia seuraamispatkia, raunioiden tornin nakoinen hokotys minka paalle omistaja kiipesi koirineen ja koiran piti noutaa oma lelu alhaalta, minne omistaja sen tiputti, kaukokaskyjen seisomasta istumaan ja istumasta maahan vaihdot puiston penkilla minne koira seurautettiin, luoksetulo minka keskivaiheella oli ruutu mihin koira piti pysayttaa maahan ja kaiken kruunaamiseksi seurauttamista tolppien ympari tyontaen rullatuolia missa istui maailman isoin pehmonalle!!!! Kylla siina valilla oli hymyssa pidattelemista, kun ihmiset huokailivat luokan liikkeiden vaikeutta :) Jareita suojelupuolen miesten nakoisia korilaita kovan luokan treenikamat niskassa suurensuurien ketjupantaisten sakemannien kanssa tyontelemassa nallea rullatuolissa...voi hyva isa ;) Harmi, etta Hupilla juoksu (tai no ei niin harmi, mutta kuitenkin), muuten oltaisiin osallistuttu varmasti ;) Voisin vaittaa, etta kaikki nuo "tosi vaikeat" liikkeet olis voinut suorittaa ihan peruskoulutetulla kotikoiralla. Juttelin parin paikalla olleen kisailijan kanssa ja ylimmassa luokassa tulee mukaan yksi mahdottoman vaikea liike... tunnistus nouto yhdella kapulalla jonka ohjaaja tiputtaa seuraamiskaavion aikana ja koira joutuu etsimaan sen!? En pystynyt sanomaan yhtaan mitaan, joten vaikenin. Muistutti vahan sita... oliks se nyt Rally, tai jotain sellaista, mutta siis aika yksinkertainen versio siita. Koko tama hulabaloo on videolla, kaikkine haukkuvine ja riehuvine koirineen (jotka huom, KAIKKI koko luokka samaa aikaa kehassa), eli jos joku on joskus tylsistynyt ja kaipaa komediaa, tervetuloa leffailtaan "tottelevaisuuskoulutuksen" parissa ;)