Nyt rupeaa jo ihan rehellisesti harmittamaan, miksi en vaan ihan heti ultrannut koiraa. Nyt ei tarvitsisi menettää hermojaan odottaessa ja pohtiessa. Hupilla ei vieläkään ole varsinaisesti mahaa, mutta edelleenkin se on mielestäni jotenkin kyljistä pullistunut. Eli näyttää sellaisestä \"pökkelöltä\" ;)  Nyt kuitenkin eletään niitä aikoja, jolloin pitäisi jo ihan oikeasti ruveta jotain selvää näkymään... joten hermo kiristyy päivä päivältä. Eilen ropelsin masua ja oikealla puolella tuntuu sellainen pötkö... kovin ammattitaitoisen kuuloista ;) Mietin, josko kyseessä olisi kohdun toinen sarvi. Toivotaan niin.

Hupi on ollut tosi tosi rauhallisena. Se vaan oikeastaan nukkuu...koko ajan. Kinuaa sohvalle viereen ja taas nukkuu. Joko siis tosi vahvasti valeraskaana, tai sitten oikeasti, niin kummallinen se on ;) Viikonloppuna tavattiin taas pennusta kiinnostuneita kovin mukavia ihmisiä.  Harmittaa vaan jo kiinnostuneidenkin puolesta, kun ei voi sanoa että kyllä, pentuja on tulossa. Mutta toisaalta, eihän mitään voi sanoa varmaksi muutenkaan, ennen kun pentulaatikossa suhisee ja vilisee terveitä ja elinkelpoisia otuksia... Eilen iski jo pikku paniikki, että josko masussa asuukin vaan yksi tai kaksi pentua...  vaikeuttaa sitä  synnytystä pikkuisella nartulla huimasti. Peukut siis pystyyn, että niin ei käy.

Kaivelin tuossa tietoa, milloin viimeistään pitäisi ulospäin näkyä ja katselin samalla, mitä siellä masussa tällä hetkellä tapahtuu... tässä mitä on tähän asti tapahtunut...

21 vrk sikiön sydän alkaa kehittyä

23 vrk eturaajojen nystyt, maksa, ala- ja yläleuka, korva ja silmä alkavat kehittyä

25 vrk korva, silmän, raajojen kehitys jatkuu, selkänikamat alkavat rustottua

28 vrk luuston luutuminen alkaa pään alueella

30 vrk silmäluomet ja korvanlehdet kehittyvät, etujalan varpaat näkyviin

33 vrk luuston luutuminen alkanut lähes joka luussa, hampaat alkavat kehittyä, kitalaen puoliskot sulautuvat yhteen, takajalan varpaat näkyvissä

35 vrk silmäluomet melkein kiinni, ulkoiset sukuelimet kehittyneet, luuston luutuminen etenee

...eli aikasta valmiita kavereita jo... enää massaa pitäisi saada roimasti.

Se kuva jäi ottamatta... höh, unohtu. Lupaan huomenna ottaa ja on uuden masumittauksen aika. Ja vaa´allakin voisi käydä. Kotona ei sellaista ole, mutta varmaan joltain tutulta löytyy.

Maha kasva, kasva, kasva, kasva...