Elellään tiineysvuorokaudessa 54. Syömättömyyteen haettiin närästyslääkettä ja taas ruoka maistuu. Ei kylläkään millään suurella ruokahalulla, mutta siis pienissä määrissä menee.

Kun valot sammuu alkaa pedin petaaminen, läähätys ja puuhasteleminen. Pedissä pyöriessä tulee hiki ja sitten Rouva-Päärynä siirtyy "petaamaan" lattiaa pedin vierestä. Petaaminen on ollut niin kovin voimakasta jo, että kolme päivää olen jo mittaillut Hupin lämpöjä. Aikaahan olisi vielä yli viikko 63:een vuorokauteen, mutta niin tuskaisen oloinen neito välillä on, että varmuuden vuoksi. Lämmöt ovat vaihdellet 37.5 ja 37.8 välillä, eli ei siis vielä... onneksi. Nyt olis vähän turhan aikaista. Huomenna on taas punnituksen ja mittausten aika. Jotenkin tuntuu, että mahan turpoaminen olisi nyt jotenkin laantunut, mutta huomennahan sen sitten faktana taas näkee. Nämä mutu-tuntumat kun ei aina kerro ihan totuutta ;)

1917852.jpg
Tässä tämänpäiväinen otos masusta... vielä viikko...huoh

Vegan hankala synnytys sai minut melko vakuuttuneeksi siitä, että haluaisin röntgata montako pentua on odotettavissa. Tietysti on etukäteen vaikea sanoa onko tiedosta merkittävää hyötyä. Mutta ainakin itse tietäisin, montako on vielä tulematta yms. ja ehkä itsellä olisi varmempi olo synnytyksen suhteen. Ja näkisi myös samalla näyttävätkö pennut (jos niitä todella on vain 3) suurilta. Osaisi varautua siihen, että edessä voi olla hankala synnytys. Koitanpa huomenna saada ajan maanantaille. SUURI ONNITTELU Annalle, Kaisalle ja Vegalle mahtipontisista sisaruksista. Onneksi kaikki loppujen lopuksi kääntyi hyvin päin.

Pentulaatikko, eli yksinhuoltaja-Päärynän yksiön kävin tänään vihdoin pajalla tekemässä. Tein seinistä lomittain toisiinsa "kiinnittyvät", jolloin laatikon säilytys ja siirtely on huomattavasti näppärämpää, kun menee kasaan kymmenessä sekunnissa ;) Pohjaa en tehnyt, vaan laatikko on vain kehikko, jolloin se pitää itsessään petivaatteita paikoillaan, kun ne asettaa reunan alle. Laatikkoon ostin retkipatjan pyyhkeiden alle. Vähän pienemmän kun laatikko, joten rimojen alle jää vielä pohjaankin "kolot" minne pentu voi kierähtää, jos rouva yrittää maata päällä. Turvarimoihin asensin pehmusteet, kun mietin, miten tylsää Hupin on ponnistaa tai nukkua seinään nojaten, kun kova rima painaa rankaa. Haluaisin päällystää laatikon vielä joko tarramuovilla tai muovitapetilla tai muulla vastaavalla. Olisi huomattavasti helpompi pitää se puhtaana ja hygieenisenä. Vaneriin kun imeytyy kaikki ja karhean pinnan takia siihen jää lika ja karvat kiinni, ja niitä on vaikea puhdistaa. Eikä se kovin kaunistakaan ole ;)

Katsotaan jos viikonlopun aikana yksiö saa tapetit seiniinsä ;)

Hupi kävi pyörähtämässä laatikossa ja ei ole sen koommin siellä viihtynyt. Katsotaan kun valot sammuu, kekkaisiko se käydä hoitamassa petaamisiansa siellä...

1917615.jpg
1H+KK ;) ja maailman söpöin krokotiili (vauvakroko suussaan)
majoittaa ja vartioi yksiötä sen aikaa kun mamma lämpeää ajatukseen.