Tiineysvuorokaudessa 45. mennään. Pentujen värimerkit ovat nyt selvästi näkyvissä (siis jos olisi röntgenkatse ;)) ja karva alkaa kasvaa. Osa kallojen litteistä luista kasvaa näillä main yhteen.

Hautomossa kaikki rauhallista...tooodella rauhallista ;) Hupi jaksaa "lenkkeillä"/kirmata aktiivisesti sen 10min ja sen jälkeen ravaa tai kävelee vierellä tai takana luoden väsähtäneitä katseita minuun. Ollaan pyöritty nyt siis tuossa ihan lähimetsässä ympyrää ja tultu pois kun mamma näyttää väsähtäneeltä. Kotona se välillä riehaantuu lelujensa kanssa ja puuhaa hetken, jonka jälkeen on taas niin kamala hiki, että on pakko heittäytyä kyljelleen suuren röhähdyksen säestämänä ja ottaa torkut.

Maha pyöristyy ja kiristyy. Ei se mikään valtava ole, mutta varsinkin kun karvat sojottavat kyljistä suoraan sivuille, näyttää otus kieltämättä aikasta isolta ;) En edelleenkään ole löytänyt kameran johtoa muuton jäljiltä... koitan taas huomenna etsiä, niin saisin tänne uudemman masukuvan. Mitat masusta ja punnituksen meinasin huomenna suorittaa myös.

En ole nyt varma, mutta epäilisin, että Hupi itse tuntee pentujen liikkeet, koska se on välillä niin kovin hämmentyneen oloinen. Pari päivää sitten se ampaisi tuhatta ja sataa ylös melkein unesta ja haisteli/katseli ensin omaa mahaansa etujalkojen välistä ja sitten etu-ja takajalan välistä ja säpsyi monta kertaa. Lopulta meni hämillään sängyn taakse istumaan ja tuijottamaan seinää ;) Selkeästi mammalla on siis jotain omituisia tuntemuksia...ja todennäköisin lienee, että masuasukit ne siellä vaan jumppaa.

Madotus on mennyt mallikkaasti, ja maha on pysynyt hyvänä. Hupilainen syö nyt 4 kertaa päivässä turvotettua nappulaa+viili/piimä-raejuusto-keitetty kananmuna-seosta. Viimeisellä viikolla on tarkoitus siirtyä asteittain syömään pentumuonaa.