Tänään on siis Hupin 17:sta tiineysvuorokausi viimeisestä astutuksesta. Masuasukkien vaeltelu kohdussa pitäisi olla nyt ohi ja niiden pitäisi olla kiinnittyneinä omille paikoilleen. Näihin aikoihin mahdollinen pahoinvointi tulee ajankohtaiseksi. Toistaiseksi ainankin neito on ollut "sudennälässä", eikä siis ainankaan ruoan suhteen mitään kieltäytymistä ole tapahtunut. Neito jopa herätti minut yksi aamuyö (siis koira joka ei edes ripulin sattuessa osaa pyytää ulos) kovaääniseen piipitykseen. Mietin että sillä täytyy olla kova hätä, kun tällainen ihme tapahtuu. Pikkuhousuissa yksin pihalla seistessäni minulle pian selvisi, että mitään veskihätää ei ainankaan ole, neitokainen kun seisoi oven sisäpuolella. Sisään tullessani se säntäsi ruokakaapille!!! Jo on aikoihin eletty että piti oikein nälän takia herättää. Enpä uskonut tätä päivää näkeväni ;)

Kaisa tuli torstaina meille yöksi Toivon ja Onnin kanssa. Käytiin hakemassa Rasmus perjantaina aamupäivällä ja suunnattiin 6:n nenän voimin kohti Hämeenlinnaa. Piipahdettiin Jankk:in kentälle juoksuttamaan Rasmusta. Onneksi paikalla oli paljon häiriötä, kun tulevia agi kisoja rakennettiin. Juoksuttaminen lähti alkupoukkoilun jälkeen hyvin käyntiin. Mietin kyllä jossain vaiheessa, että miten Rasmus oli jotenkin tehottoman tuntuinen (juoksi kovin hitaasti). Totesin vaan, että ehkä sitä ihmetyttää uusi ohjastaja yms. yms. Illemmalla katselin sen puolittaista venyttelyä ja pohdin olisiko se jostain kohtaa selkää vähän jumissa. Seuraavan päivän kehässä Nokialla Rasmus ei sitten todella liikkunut enää juuri mihinkään, niinkuin arvostelustakin huomaa. Ei siis suurta näyttelymenestystä tällä kertaa ;) Maarit vie Rasmuksen lauantaina fyssarille, kun on itsekin kiinnittänyt huomiota tuohon venyttelyyn. Katsotaan josko selitys liikkeen puutteelle löytyisi Tamaralta.

Tässä arvostelu:

Erinomaista tyyppiä edustava mallikas uros. Hyvä näyttelykunto.
Ilmeikäs hyvä uroksen pää. Hyvä kaula, runko, kulmaukset ja karva.
Eturinta täyttyneempi. Kaunis seistessä, valitettavasti
liikkeestä puuttuu ulottuvuus. Liikkuu haluttomasti, jäykästi
ja töksähdellen. Kantaa häntäänsä pystyssä, sapelina liikkeessä.
Koira edustaa erinomaista tyyppiä. Tänään liikkeet ei toimi.
Seistessä kuvankaunis.

1814570.jpg

Muuten todella mukavaa ja hauskaa nähdä Rasmusta kodin ulkopuolella. Toivon ja Onnin kanssa meni todella hyvin. Yhden ainoan kerran piti ulkona Toivolle ja Rasmukselle sanoa, että uhittelu on ehdoton EI. Ja sisällä kerran jouduin Rasmusta muistuttamaan sohvalta käsin, kun suusta pääsi Onnin ohikävelyn yhteydessä "mur". Eli siis aivan mahtavasti meni lenkit 3n uroksen ja nartun kanssa ja kun kaikki oli mennyt niin hyvin, niin uskaltauduttiin sisällä tarkkailun jälkeen mennä nukkumaankin niin että kaikki 4 olivat samassa tilassa. Todella hienosti Rasmus osasi välttää niin fyysisesti kuin päätä kääntämällä tilanteita, jossa olisi voinut yhteenottoja tulla. Kivasti se lenkilläkin pattitilanteen sattuessa haki kontaktia minuun tai Kaisaan ja haki vastauksia pulmiinsa. Oikeastaan ainoa ongelma oli neitokainen-Hupi, joka on jostain syystä EDELLEEN ihan rakastunut sulhoonsa. Se flirttaa, tanssii, haistelee korvia ja naamaa, astuu ja kaiken kaikkiaan on piinallisen ihastunut Rasmukseen. Tämä flirtaaminenhan kiukutti kovin Toivoa ja jouduin neitiä komentamaan olematta sulhonsa naamassa koko ajan... kerrassaan liikuttavaa ;) Mietin jo tuossa että onkohan neito tosiaan tiine ja hormonit niin sekaisin... kun normaalisti juoksun jälkeen on kiukkuistakin kiukkuisempi muita koiria ja varsinkin uroksia kohtaan.

1814759.jpg

Rasmus on todella mukava, helppo, hassu ja ihastuttavan nöyrä koira. Uroksen valintaan en voisi olla luonteen puolesta tyytyväisempi. Tasapainottaa ja täydentää Hupia todella hyvin. Jee, joskus sitä vaan onnistuu. Enää täytyy jännittää että tuleeko vai eikö tule ;)

1062316.jpg  I had an oppertunity to spend the weekend with Rasmus. It was very nice to get to know him better somewere else than his home environment. I´m eaven more pleased with my stud selection. His character balances and completes Hupis temperament perfectly. Still waiting and speculating if she is having puppies or not...