Hupi teki tänään ensimmäisen EVL1-tuloksensa Pieksämäellä!!! JIPPII

Kisa meni kivasti niin koiran kun ohjaajankin osalta. Ohjatusta tuli kylläkin taas vaihteeksi 0 =( Tällä kertaa Hupi lähti ihan pokkana eri suuntaan kun näytin, mikä oli ohjaajalle rehellinen yllätys. Treeneissä näitä on tullut enää todella harvoin. Annoin sen hakea sen ja pyysin sylkäisemään jalkoihin. Ennen kun kukaan kerkesi sanomaan mitään lähetin uudestaan merkille ja haetutin sen oikean. Siitä olisi sitten saatu se kymppi ;) Onneksi tuomari ei suuttunut...ja jäi koirallekin hyvä mieli, kun sai luovuttaa sen kapulan minulle.
Paikkamakuussa meidän kisauran ensimmäisen kerran tuomari sakotti siitä, että koira makaa pää maassa... eli kuulemma ei tehnyt ihannesuoritusta!? Keskustelin tuomarin kanssa kisan jälkeen ja hän ei ollut ikinä kuullut, että joku olisi opettanut koiransa tahallisesti makaamaan noin...oli mulle aika yllätys. Onhan noita maajoukkuekoiriakin, jotka samoilla linjoilla suorittaa.  Keskustelun tiimoilta tuomarillekin valkeni, että koirahan mahdollisesti oikein joutuu tekemään töitä noin maatessaan ja on itseasiassa erittäin valpas, eikä siis todellakaan ole tylsyyttään "nukahtanut" ;) Antoisa keskustelu molemmin puolin.

mutta tässä siis saldo:

Istuminen: 10
Makuu: 9    ("nukahti" paikkamakuussa ;))
Seuraaminen: 9,5   (askelissa taisi jäädä yksi perusasento vinoksi?)
Idari: 6   (meni maahan istumisen, syy tuntematon)
Luoksetulo: 10   (hieno, jopa maahanmenokin), vaikka itse sanonkin)
Ruutu: 9   (1 lisäkäsky, jäi etureunaan, varmistin. Tuomari kertoi, että olisi ollut sisällä jo ekalla yrittämällä)
Ohjattu: 0   (aivokasvain)          
Metalli: 9,5   (olisko ollut palautus vähän vino?)
Tunnari: 10  
Kaukkarit: 7   (ei mennyt ekalla käskyllä maahan, liikkui seiso-istu vaihdossa vähän)

=257p. (4.sija)

Aika tiukkoille pisteet meni, mutta ykkönen on ykkönen ;)

summa summarum: yllätys, että nollan kanssa saa ykkösen. No kertoo tietenkin siitä, että muut on menny ihan hyvin. Kyllä tää tästä lähtee sujumaan. Hyvä fiilis...enää 2... ;)

diagnoosi:
todella tyytyväinen luoksetuloon ja varsinkin seuraamiseen. 9,5 seuraamisesta EVL:ssä on jo ihan käsittämättömän hyvä. Täytyisi oppia vaan luottamaan siihen, että koira oikeesti osaa. Siinä paniikissa varsinkin seuraaminen tuntuu aina menevän huonosti...muut ovat vaan aina eri mieltä ;) Ensi kisoihin on saatava joku kuvaamaan. Viimeksi kun olen nähnyt koiran seuraamista videolta on ollut joskus alemmissa luokissa. Lieneekö siitä johtuu tämä epäusko.
Ohjattuun täytyy nyt ruveta keskittymään isolla kädellä. Joku siitä tekee kisoissa koiralle vaikean. Ohjaajan käskyt? Jännitys? Kierrokset? Palkattomuus?...mietintämyssy siis päähän.

1121258.jpg
Väsynyt mutta onnellinen Hupi pötköttää isin kainalossa... mun kultakimpaleet =)

1062316.jpg  Hupi made her first 1.prize in obedience class 4. Retrieve with direction was 0 again. I need to start thinkin why that is so hard for her in the competition, but not when we train. Very glad anyways, specially heelwork and recall with stand and down. Only two more 1.prizes to go...  the  obedience champion title is approaching... In the picture with "daddy" she is tired but happy for working so hard, my 2 precious goldpieces =)